Med
Med. Poznáme ho z fľašiek, občas takmer tekutý, inokedy sa nedá vyšpárať. Dávame ho do čaju, koláčov a aj na šaláty. Ale čo je na ňom také dobré?
Zvnútra - vďaka vysokému obsahu cukru ničí baktérie, aj v tele. Nemôžu sa na ňom uchytiť plesne ani kvasinky, takže sa nepokazí. Obsahuje veľmi veľa minerálov, jedna polievková lyžica ráno dodáva telu veľkú časť živín na celý deň. Pomáha pri hnačke, žalúdočných vredoch, zápche, chorobách pečene, posilňuje imunitný systém... Lyžica medu večer zas pomáha proti nespavosti, nervozite, podráždenosti a nepokojnému spánku.
Pomáha aj zvonku - detoxikuje rany, používali ho už starí Egypťania. Ak si ho natrieš na tvár a necháš päť minút pôsobiť, tvoja pokožka bude vláčnejšia a menej suchá (používaj hlavne v zime). Má tiež čistiace a antibakteriálne účinky. Používa sa aj na zjemnenie drsných miest, na jazvy a vynikajúci je na popraskané pery.
Pozor! Nie je med ako med. Najkvalitnejší je slovenský, český a poľský. Tieto krajiny robia nejlepšie medy na svete. Neodporúčam kupovať taký, na ktorom je napísané "pochádza z krajín EÚ a krajín mimo EÚ"(už som taký videla). V preklade to totiž znamená, že je to čínsky hnus, a ktovie čo do toho primiešavajú? Radšej kúpiť drahší, lebo ten je naozaj kvalitnejší.
- - -Tina♥- - -
Nabudúce o pleťových maskách z medu!
................
(miša, 8. 4. 2011 15:01)